Titulli:
 
L'ouverture des syllabes et L'origine de la nasalisation en albanais
Autori:
 
Balotǎ, Anton B. I.
Botuesi:
 
Tipografia de artǎ şi editura L. Geller,
Vendi i botimit:
 
Bucureşti
Viti:
 
1927
Të dhënat fizike:
 
50, II f. ; 21 cm.
Gjuha:
 
Frëngjisht
Formati:
 
PDF
Përshkrimi:
 
Autori jep shpjegime mbi origjinën e rrokjeve të hapura hundore në gjuhën shqipe. Gjithashtu janë dhënë edhe shembuj të shumtë lidhur me grupimet e rrokjeve, bashkëtingëlloreve dhe ndikimin e tyre në gjuhën shqipe.
 
 
 
 
 
 
Titulli:
 
Lufta e Malçorve Shkoders
Autori:
 
 
Botuesi:
 
Imprimerie A.Reiff
Vendi i botimit:
 
Paris
Viti:
 
1912
Të dhënat fizike:
 
14 f. ; 13 cm.
Gjuha:
 
Shqipe
Formati:
 
PDF
Përshkrimi:
 
I shkruar në formë vargjesh, libri përshkruan kryengritjen e Malësorve të Shkodrës në periudhën prej 25 mars deri më 3 gusht të vitit 1911.
Malësorët e këtyre trevave gjatë ekspeditave të ndryshme të komandantëve ushtarak turk, përkatësisht Turgut Pashës dhe Bedri Pashës, filluan dhe zhvilluan kryengritjen, të bindur se do të ndikojnë në përmirësimin e pozitës së tyre, si dhe të bindin opinionin demokratik evropian në zgjedhjen e problemit të shqiptarëve.