Titulli:
 
Decir' e dacurise
Autori:
 
Pulqerupas, L. Lluka H. Karafili
Botuesi:
 
 
Vendi i botimit:
 
Korςe
Viti:
 
1912
Të dhënat fizike:
 
[48]fl.; 18 cm.
Gjuha:
 
Shqipe
Formati:
 
PDF
Përshkrimi:
 
Vepër në gjuhën shqipe me poezi dhe thënie të autorëve të ndyshëm për dashurinë.
 
 
 
 
 
 
Titulli:
 
Dëshmimi i të madhit dëshmor Shënjt Gjergjit
Autori:
 
Gardner, Mass
Botuesi:
 
 
Vendi i botimit:
 
Sofje
Viti:
 
1912
Të dhënat fizike:
 
[45]fl.; 15 cm.
Gjuha:
 
Shqipe
Formati:
 
PDF
Përshkrimi:
 
Vepër e rrallë.Të dhënat e botimit tregojnë se u shtyp në shtypshkronjën Mbrodesija “Kristo Luarasi “në Sofje. Libri është me alfabet bullgar e shqipëruar nga Thoma Theodos S. Katundi.
 
 
 
 
 
 
Titulli:
 
Du rhythme et de la rime dans la poésie épique des Albanias
Autori:
 
Benloew, Louis
Botuesi:
 
 
Vendi i botimit:
 
Bucarest
Viti:
 
1898
Të dhënat fizike:
 
[11]fl.; 23 cm.
Gjuha:
 
Italisht
Formati:
 
PDF
Përshkrimi:
 
Një vepër për arbëreshët e Italisë, poezi epike të përkthyera nga Girolamo De Rada .